Регистрация

Ирландска торта с уиски и кафе

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
1780
Оцени рецептата

На тортата:

115 г масло, със стайна температура

115 г гранулирана захар

2 яйца

115 г самонабухващо брашно

2 с.л. разтворимо кафе, разтворени в 2 с.л. вода

За сиропа:

150 мл силно кафе, сварено

115 г захар

4 с.л. уиски

За глазурата:

150 мл сметана за разбиване

Пудра захар на вкус

1 с.л. уиски (или на вкус)

Нарязани орехи

 

Намаслете и набрашнете разглабяща се форма за торта. Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте на крем маслото и захарта, а след това разбийте с яйцата, като добавяте по малко брашно и разбивате добре след всяко добавяне. Добавете разтвореното кафе и се разбърква старателно. Изсипете сместа в приготвения съд за печене и се пече 35 - 40 мин. Извадете от тавата и охладете върху решетка. За да направите сиропа, сложете кафето и захарта в малка тенджера и оставете да заври, като се разбърква за да се разтвори захарта. Варете 1 минута. Свалете от огъня и добавете уискито. Сложете тортата в измития и подсушен съд и полейте със сиропа. Оставете в хладилника за няколко часа и извадете от съда. Разбийте сметаната, докато се сгъсти, леко подсладете със захар пудра и добавете уиски на вкус. Намажете тортата и оставете в хладилника за 1 час преди да поръсите с орехите и да поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта