Ябълкови пайове на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пакета готов микс за тесто за пица
1/2 ч вода + 2 с.л. допълнително
1/4 ч масло или маргарин, разтопен
Разтопено масло или маргарин
За пълнежа:
170 г сушени ябълки
2 ч вода
1 ч захар
1/4 ч масло, разтопено
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
Загрейте фурната до 200ºС. Намажете с масло тавичка за печене. Смесете микса за пица, водата и масло в купа; разбъркайте добре. Обърнете тесто върху леко набрашнена сладкарска кърпа; омесете леко само до гладкост. Разделете тестото наполовина. Нарежете всяка на 8 парчета. Изсипете по пълна супена лъжица от пълнежа в центъра на всеки кръг. Прегънете върху плънката, така че да се получи полукръг, като слепите краищата леко с вода. Запечатайте ръбовете с набрашнена вилица. Набодете на няколко места по повърхността. Поставете в тава за печене. Пече се около 15 - 17 минути или до златисто кафяво. Намажете с разтопено масло. Охлажда се малко преди сервиране. За пълнежа: Смесете ябълките, водата и захарта в голяма тенджера. Оставете да заври на умерен огън. Покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри 1 час или докато омекнат. Намачкайте много добре. При разбъркване, добавете маслото, лимоновия сок, канелата, индийското орехче и се охлажда напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ