Ароматни бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/4 ч непресято универсално брашно
3/4 ч растително масло
1/2 ч захар
1 яйце
1/4 ч чист кленов сироп
1/4 ч меласа
2 с.л. сода
1 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян кардамон
1/4 ч.л. сол
Допълнително захар за овалване
1. Загрейте фурната до 180° С и пригответе тавичка за печене.
2. Смесете всички съставки, с изключение на захарта за овалване, в голяма купа на електрически миксер. Разбийте на ниска скорост, докато се смесят съставките.Оставете в хладилника, докато тестото леко се втвърди, около 20 минути.
3. Направете големи топчици, като използвате 1/4 чаша тесто за големи бисквитки или непълна супена лъжица за по-малки бисквитки (тестото ще е меко). Оваляйте в допълнителната захар, така че да се покрият хубаво. Подредете в тавата за печене, като ги разположите на разстояние 3 сантиметра една от друга. 4. Печете, докато се втвърдят, около 15 минути за големите бисквитки и 10 минути за по-малките. Охладете в тавата за 1 минута, преди да прехвърлите върху решетка да изстинат напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ