Регистрация

Френски ябълков пай в плик

Автор:
пеева
|
Дата:
22 Jan
|
Видяна:
1204
Оцени рецептата

За пая:

1/2 ч.л. индийско орехче, смляно

1 1/2 ч брашно

2 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. сол

За топинга:

1/2 ч мазнина

1/2 ч захар

5 с.л. ледена вода

1/2 ч брашно

8 ч ябълки, обелени, нарязани

1/3 ч масло

1 голяма хартиена торба за печене

1/4 ч захар

Ванилов сладолед

2 с.л. брашно

1 ч.л. канела, смляна

 

Загрейте фурната до 200 градуса. За пая: Смесете първата мярка брашно, солта и мазнината с помощта на миксер, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете водата малко по малко, с помощта на вилица, докато тестото стане на топка. Разточете върху леко набрашнена повърхност. Оформете кръг. Поставете кръга тесто в тавичка за пай и навийте краищата. Смесете захарта, втората мярка брашно, канелата, индийското орехче и лимоновия сок в голяма купа. Прибавете филийките ябълка в сместа. Подредете ябълките върху блата. За топинга: Смесете захарта и брашното в купа и нарежете маслото с помощта на сладкарски нож. Поръсете топинга върху ябълковия пълнеж. Поставете пая в голяма хартиена торбичка за печене. Поставете в тавичка за печене и подпъхнете не много стегнато отворения край. Пече се, докато ябълките омекнат (50-60 минути). Внимателно извадете пая от торбичката, като внимавате за горещата пара, която ще излезе. Сервира се топло с щедро количество ванилов сладолед.

 





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта