Бисквитките "очи"на мама
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч кафява захар
3/4 ч гладко фъстъчено масло
1/2 ч мазнина за сладкиши
3 с.л. мляко
1 с.л. ванилия
1 яйце
1 3/4 ч универсално брашно
3/4 ч.л. сода
3/4 ч.л. сол
За украса: 1/2 ч полу-сладък шоколадов чипс
3/4 ч малинов конфитюр или вкус по избор
1 ч пудра захар
1 с.л. мляко (1 до 2);
Оцветител за храна
1. Загрейте фурната до 190°C. Постелете листа фолио върху плота за охлаждане на бисквитките.
2. Смесете кафявата захар, фъстъченото масло, мазнината, млякото и ванилията в голяма купа. Разбийте на средна скорост с електрически миксер, докато се смеси хубаво. Добавете яйцето. Разбийте само докато се смеси.
3. Смесете брашното, содата и солта. Прибавете към яйчната смес на ниска скорост. Разбъркайте до смесване на продуктите.
4. Увийте тестото в найлонова торбичка. Оставете в хладилника 3 до 4 часа или за през нощта. Съхранявайте в хладилник до готовност за употреба.
5. Оформете пълни супени лъжици (15 мл) от тестото на кръгове и приплескайте леко. Сложете бисквитките на около 5 см една от друга в ненамаслена тава за печене. Притиснете леко в центъра с пръст.
6. Печете на 190°C за 8 до 10 минути, или докато се втвърдят и леко започнат да покафеняват. Не препичайте. Охладете 2 минути върху решетка. Извадете бисквитките върху фолиото, за да се охладят напълно.
7. За декорация, поставете шоколадовия чипс в стабилна запечатваща се пластмасова торбичка за сандвичи. Пуснете в микровълновата фурна на 50% (средна) мощност за 1 минута или докато се разтопи, като проверявате на всеки 30 секунди. Намачкайте торбичката, докато се получи гладка шоколадова смес. Изрежете леко ъгълчето на торбичката. Стиснете и нарисувайте контурите на око с миглички върху бисквитките. Сложете по 1 ч.л. (5 мл) конфитюр в центъра на всяко "око" за зеница.
8. Смесете пудрата захар и млякото. Разбъркайте до гладкост. Добавете допълнително пудра захар, ако глазурата е твърде течна. Сложете няколко капки оцветител за храни, по няколко капки наведнъж, до постигане на желаните цветове. Сложете глазурата в сладкарска торбичка с малък кръгъл накрайник. Или поставете в малка затваряща се найлонова торбички. Изрежете леко ъгълчето на торбичката и изрисувайте в желаната форма. За три дузини бисквитки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ