Джинджифилови бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
1/2 ч тъмен царевичен сироп
1/2 ч вода
1 ч.л. смлян джинджифил
2 ч.л. канела
2 ч.л. смлян карамфил
1 ч масло или маргарин
4 ч брашно
1 1/2 ч.л. сода за хляб
Течен хранителен оцветител, по желание
1. Сложете захарта, сиропа, водата, джинджифила, канелата и карамфила в голяма тенджера. Гответе, като се разбърква на умерен огън, докато заври и и захарта се разтвори. Отстранете от огъня. Добавете маслото. Разбърква се, докато маслото се разтопи и сместа вече не е много гореща.
2. Смесете брашното и содата за хляб. Постепенно се добавя брашнената смес към маслената смес и се разбърква, за да се слее добре. Поставете тестото в херметически затворени контейнери и се съхранява в хладилник за една нощ или най-малко 12 часа или до 1 седмица.
3. Загрейте фурната до 190С. Вземете около една шеста от тестото и го омесете, докато леко омекне. Разточете тестото директно върху ненамазана тавичка на тънък слой. Изрежете бисквитки с помощта на формичка, така че да остане около 2-3 см разстояние между тях. Отстранете излишното тесто. Разточете го отново и повторете.
4. Пече се до златисто кафяво, около 7 минути. Оставете бисквитките да се охладят леко и да станат хрупкави, преди да ги извадите от тавичката. Охлажда се напълно. По желание, може да глазирате с оцветител. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ