Регистрация

Джинджифилови бисквитки

Автор:
margarita
|
Дата:
23 Jan
|
Видяна:
1214
Оцени рецептата

1 ч захар

1/2 ч тъмен царевичен сироп

1/2 ч вода

1 ч.л. смлян джинджифил

2 ч.л. канела

2 ч.л. смлян карамфил

1 ч масло или маргарин

4 ч брашно

1 1/2 ч.л. сода за хляб

Течен хранителен оцветител, по желание

 

1. Сложете захарта, сиропа, водата, джинджифила, канелата и карамфила в голяма тенджера. Гответе, като се разбърква на умерен огън, докато заври и и захарта се разтвори. Отстранете от огъня. Добавете маслото. Разбърква се, докато маслото се разтопи и сместа вече не е много гореща.

2. Смесете брашното и содата за хляб. Постепенно се добавя брашнената смес към маслената смес и се разбърква, за да се слее добре. Поставете тестото в херметически затворени контейнери и се съхранява в хладилник за една нощ или най-малко 12 часа или до 1 седмица.

3. Загрейте фурната до 190С. Вземете около една шеста от тестото и го омесете, докато леко омекне. Разточете тестото директно върху ненамазана тавичка на тънък слой. Изрежете бисквитки с помощта на формичка, така че да остане около 2-3 см разстояние между тях.  Отстранете излишното тесто. Разточете го отново и повторете.

4. Пече се до златисто кафяво, около 7 минути. Оставете бисквитките да се охладят леко и да станат хрупкави, преди да ги извадите от тавичката. Охлажда се напълно. По желание, може да глазирате с оцветител. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта