Сладки с лешници
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло, меко
1 3/4 ч пудра захар
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
1 1/2 ч брашно
1/2 ч фино смлени лешници
1/4 ч сладко от малини
1. Загрейте фурната до 180С. Намажете леко голяма тава за печене с олио.
2. Разбийте на крем 1/2 чаша пудра захар с маслото в голяма купа с електрически миксер на висока скорост. Добавете ванилията. Спрете миксера и се добавят брашното и смлените ядки. Смесват се на ниска скорост, докато се комбинират.
3. Оформете топчици от по 1 ч.л. от тестото. Сложете в тавичка. Потопете дъното на плоска чаша в пудра захар. Приплескайте всяка топка на кръг с диаметър 2,5 см.
4. Пече се, докато тестото е леко златисто кафяво, 9 - 11 минути. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.
5. Намажете дъната на половината от бисквитките със сладко, като се използва около ¼ чаена лъжичка за всяка бисквитка. Слепете с друга бисквитка.
6. За глазура, смесете останалата 1 чаена чаша пудра захар с достатъчно вода, така че да се получи паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ