Регистрация

Ябълкова торта с крема сирене

Автор:
jeni
|
Дата:
16 Oct
|
Видяна:
839
Оцени рецептата

За блата:

2 ч брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. винен камък

1/4 ч.л. сол

1 ч масло

3/4 ч захар

1 ч.л. ванилия

2 големи яйца

За крема с крема сирене:

450 г крема сирене

2 ч.л. ванилия

1/3 ч захар

2 с.л. сметана

За яйчения крем:

1 ч сметана

2 яйца

1/2 ч захар

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. канела

1/8 ч.л. индийско орехче

За ябълковия топинг:

1.3 кг ябълки, обелени и нарязани на тънки филийки

1/2 ч орехи, нарязани фино

 

За блата:

Загрейте фурната до 180ºС.

Плътно увийте външната страна на 23-см разглабяща се форма за торта с фолио, така че да покрива дъното и стените на съда. Намажете с масло вътрешната страна на съда. На восъчна хартия, разбъркайте заедно брашното, содата, винения камък и солта. В голяма купа, разбийте на крем маслото, захарта и ванилията. Постепенно добавете яйцата, след това брашнената смес и разбийте само до смесване. С широка шпатула, разпределете тестото по дъното и стените на съда. Оставете в хладилника.

За крема с крема сирене:

Смесете всички съставки.

За яйчения крем:

Смесете всички съставки.

За ябълковия топинг:

Извадете съда от хладилника; разпределете крема със сирене върху дъното. Подредете ябълките отгоре и полейте яйчения крем върху ябълковия топинг. Поръсете с орехите. Пече се в най-долната част на фурната за 1 час. Покрийте отгоре с фолио и печете още 50-60 мин., докато кремът стегне. Извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Махнете фолио и разхлабете страните. 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта