Ябълкова торта с крема сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 ч брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. винен камък
1/4 ч.л. сол
1 ч масло
3/4 ч захар
1 ч.л. ванилия
2 големи яйца
За крема с крема сирене:
450 г крема сирене
2 ч.л. ванилия
1/3 ч захар
2 с.л. сметана
За яйчения крем:
1 ч сметана
2 яйца
1/2 ч захар
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. канела
1/8 ч.л. индийско орехче
За ябълковия топинг:
1.3 кг ябълки, обелени и нарязани на тънки филийки
1/2 ч орехи, нарязани фино
За блата:
Загрейте фурната до 180ºС.
Плътно увийте външната страна на 23-см разглабяща се форма за торта с фолио, така че да покрива дъното и стените на съда. Намажете с масло вътрешната страна на съда. На восъчна хартия, разбъркайте заедно брашното, содата, винения камък и солта. В голяма купа, разбийте на крем маслото, захарта и ванилията. Постепенно добавете яйцата, след това брашнената смес и разбийте само до смесване. С широка шпатула, разпределете тестото по дъното и стените на съда. Оставете в хладилника.
За крема с крема сирене:
Смесете всички съставки.
За яйчения крем:
Смесете всички съставки.
За ябълковия топинг:
Извадете съда от хладилника; разпределете крема със сирене върху дъното. Подредете ябълките отгоре и полейте яйчения крем върху ябълковия топинг. Поръсете с орехите. Пече се в най-долната част на фурната за 1 час. Покрийте отгоре с фолио и печете още 50-60 мин., докато кремът стегне. Извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Махнете фолио и разхлабете страните.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ