Регистрация

Ябълков сладкиш с топинг

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
31 Jul
|
Видяна:
741
Оцени рецептата

2 ч брашно

1/4 ч захар

1/4 ч.л. сол

1/2 ч масло, плюс 3 супени лъжици

900 г ябълки, обелени, нарязани на филийки

1/2 ч стафиди

1/2 ч кафява захар

1/2 ч.л. канела

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. лимонов сок

За топинга:

3/4 ч брашно

3/4 ч орехи, нарязани

1/3 ч кафява захар

6 с.л. масло, размекнато

2 ч.л. ванилия

3/4 ч.л. канела

 

Загрейте фурната до 190 градуса.

Намажете с масло или олио правоъгълна тавичка.

За топинга:

В средно голяма купа смесете брашното, орехите, кафявата захар, леко омекотеното масло, ванилията и канелата, докато сместа се събере на тесто. Оформете на топка. За блата: В голяма купа, смесете брашното, захарта и солта. Нарежете 1/2 чаша студено масло на малки парченца в сместа. Смесете ги с пръсти, докато сместа заприлича на едри трохи. Притиснете по дъното на съда. Пече се в продължение на 15 до 20 минути или до златисто. Сложете филийките ябълки в тиган. Добавете стафидите, кафявата захар, канелата и 3 супени лъжици масло. Гответе 15 минути над умерен огън, като се разбърква от време на време, докато ябълките омекнат. В купа, смесете царевичното нишесте и лимоновия сок. Прибавете лимоновия сок при ябълковата смес и варете, докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Изсипете в блата. Натрошете топинга на парчета и поръсете отгоре. Пече се в продължение на 30 минути или докато леко покафенее. Охлажда се в съда. Когато се изстуди, нарежете на 16 парчета и сервирайте.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта