Ябълков сладкиш с топинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1/4 ч захар
1/4 ч.л. сол
1/2 ч масло, плюс 3 супени лъжици
900 г ябълки, обелени, нарязани на филийки
1/2 ч стафиди
1/2 ч кафява захар
1/2 ч.л. канела
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. лимонов сок
За топинга:
3/4 ч брашно
3/4 ч орехи, нарязани
1/3 ч кафява захар
6 с.л. масло, размекнато
2 ч.л. ванилия
3/4 ч.л. канела
Загрейте фурната до 190 градуса.
Намажете с масло или олио правоъгълна тавичка.
За топинга:
В средно голяма купа смесете брашното, орехите, кафявата захар, леко омекотеното масло, ванилията и канелата, докато сместа се събере на тесто. Оформете на топка. За блата: В голяма купа, смесете брашното, захарта и солта. Нарежете 1/2 чаша студено масло на малки парченца в сместа. Смесете ги с пръсти, докато сместа заприлича на едри трохи. Притиснете по дъното на съда. Пече се в продължение на 15 до 20 минути или до златисто. Сложете филийките ябълки в тиган. Добавете стафидите, кафявата захар, канелата и 3 супени лъжици масло. Гответе 15 минути над умерен огън, като се разбърква от време на време, докато ябълките омекнат. В купа, смесете царевичното нишесте и лимоновия сок. Прибавете лимоновия сок при ябълковата смес и варете, докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Изсипете в блата. Натрошете топинга на парчета и поръсете отгоре. Пече се в продължение на 30 минути или докато леко покафенее. Охлажда се в съда. Когато се изстуди, нарежете на 16 парчета и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ