Регистрация

Ябълков сладкиш с картофено тесто

Автор:
пеева
|
Дата:
12 Oct
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

1 1/2 кг картофи

3 ч.л. сол

30 г масло

4 с.л. брашно

2 ябълки, обелени, почистени в сърцевината, нарязани

2 с.л. гранулирана захар

3 с.л. омекотено масло

 

Сваряваме обелените картофи в добре подсолена вода. Отцеждаме и покриваме с кърпа. Намачкваме ги в затоплена купа и прибавяме мазнината. Добавяме достатъчно брашно, така че да се получи тесто, като добавяме и сол на вкус. Разделяме тестото наполовина и разточваме на два кръга с еднакъв размер с дебелина 1 см. Поставяме един кръг на затоплена тава за печене и поръсваме равномерно с нарязаните наситно ябълки. Покриваме с другия кръг от тестото и притискаме краищата заедно. Печем на умерен огън, докато стане кафяво отдолу. Обръщаме с помощта на шпатула и печем от другата страна. Изваждаме тортата и внимателно отлепяме половината от едната страна на горната част на сладкиша, за да напръскаме ябълките с омекотено масло и захар. Връщаме тестото обратно и повтаряме същото и с другата страна. Поръсете със захар отгоре и сервирайте веднага, с бита сметана.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта