Регистрация

Ябълков сладкиш с джинджифил

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
984
Оцени рецептата

2 ч брашно

1/2 ч кафява захар

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/8 ч.л. сол

2 с.л. масло или маргарин

1 ч сушени ябълки; нарязани

1/2 ч неподсладен ябълков сок

1/4 ч мътеница

1 яйце

За поръсване:

1 ч.л. захар на пясък

1/8 ч.л. канела

 

Загрейте фурната до 190 градуса; напръскайте голяма кръгла тавичка с незалепващ спрей за готвене. В средно голяма купа, смесете брашното, кафявата захар, бакпулвера, канелата, индийското орехче, джинджифила и солта и разбъркайте добре. С помощта на вилица, натрошете и прибавете маргарина, докато сместа заприлича на овесени ядки. Прибавете ябълките. В малка купа, смесете ябълковото пюре, прясното мляко и яйцето и разбъркайте добре. Добавете сухите съставки, разбърква се само докато се навлажнят. Тестото трябва да бъде лепкаво. Поставете тестото в тавичката. С мокри пръсти, притиснете на кръг с 20 см диаметър и около 2 см дебелина. В малка купа смесете захарта и канелата; поръсете тестото. С остър нож, нарежете като пица на около 1,3 см дълбочина. Печете 18 - 22 минути или до златисто кафяво. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта