Ябълков сладкиш с джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1/2 ч кафява захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1/8 ч.л. сол
2 с.л. масло или маргарин
1 ч сушени ябълки; нарязани
1/2 ч неподсладен ябълков сок
1/4 ч мътеница
1 яйце
За поръсване:
1 ч.л. захар на пясък
1/8 ч.л. канела
Загрейте фурната до 190 градуса; напръскайте голяма кръгла тавичка с незалепващ спрей за готвене. В средно голяма купа, смесете брашното, кафявата захар, бакпулвера, канелата, индийското орехче, джинджифила и солта и разбъркайте добре. С помощта на вилица, натрошете и прибавете маргарина, докато сместа заприлича на овесени ядки. Прибавете ябълките. В малка купа, смесете ябълковото пюре, прясното мляко и яйцето и разбъркайте добре. Добавете сухите съставки, разбърква се само докато се навлажнят. Тестото трябва да бъде лепкаво. Поставете тестото в тавичката. С мокри пръсти, притиснете на кръг с 20 см диаметър и около 2 см дебелина. В малка купа смесете захарта и канелата; поръсете тестото. С остър нож, нарежете като пица на около 1,3 см дълбочина. Печете 18 - 22 минути или до златисто кафяво. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ