Регистрация

Ябълков пай с канела

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
490
Оцени рецептата

1 голям жълтък, леко разбит

1/2 ч.л. смляна канела

готов блат за пай

3/4 ч брашно

1 с.л. лимонов сок

1/2 ч захар

1/4 ч кафява захар

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

5 1/2 ч ябълки, обелени и нарязани на филийки

1/4 ч захар

1/4 ч кафява захар

1/3 ч масло, със стайна температура

3 с.л. брашно

 

Загрейте фурната до 190С. Намажете дъното и стените на блата равномерно с яйчен жълтък, изпечете в тава до светло кафяво, за около 5 минути. Извадете от фурната. Смесете нарязаните ябълки, лимоновия сок, 1/2 чаша захар, 1/4 чаша кафява захар, 3 супени лъжици брашно, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре и изсипете в блата. Смесете останалото брашно, захар, кафява захар и маслото с миксер или вилица, докато се получи ронлива смес. Поръсете я равномерно върху ябълките. Пече се в тава, за около 50 минути. Охладете върху решетка. Сервира се със стайна температура.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта