Регистрация

Ябълков пай с бренди

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
588
Оцени рецептата

1/4 ч захар

3 с.л. брашно

1/4 ч.л. сол

3 яйца

1/2 ч светъл царевичен сироп

1/4 ч маргарин, разтопен

2 с.л. коняк или бренди

2 средно големи ябълки, обелени и тънко нарязани

1 неизпечен блат за пай, 23 см

За топинга:

1 ч едро нарязани орехи

1/4 ч брашно

1/4 ч кафява захар

2 с.л. маргарин, мек

 

В голяма купа смесете захарта, брашното и солта. Прибавете яйцата, царевичния сироп, маргарина и брендито. Добавете ябълките. Изсипете върху блата за пай. Поръсете с топинга. Печете при 180 градуса във фурната за около 45-50 минути или до стягане. Охлажда се напълно. За топинга: В малка купа смесете орехите, брашното, кафявата захар и маргарина. Разбийте с вилица.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта