Регистрация

Ябълков пай с бита сметана и кленов сироп

Автор:
петя добрева
|
Дата:
31 Jul
|
Видяна:
765
Оцени рецептата

За блата:

2/3 ч масло

1/4 ч кленов сироп

1/2 ч крема сирене

1 яйце

1 с.л. портокалова кора

1 с.л. ванилия

2 1/4 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:

2 големи зелени ябълки

За топинга:

1/2 ч заквасена сметана

1/4 ч кленов сироп

2 с.л. лимонов сок

1/4 ч.л. индийско орехче

 

За блата:

Смесете маслото, кленовия сироп, крема сиренето, яйцето, портокаловата кора и ванилията. Добавете брашното и бакпулвера. Разточете блата върху набрашнена повърхност с набрашнена точилка. Разточете на слой с дебелина 0,5 см. Сложете в тавичка за пай с диаметър 17 см. Нарежете ябълките на тънки филийки и ги наредете в кръг върху тестото в тавата. Оставете в хладилника за 1/2 час. Смесете заквасената сметана, кленовия сироп и лимоновия сок. Изсипете върху охладените ябълки. Поръсете с индийско орехче. Пече се на 180 градуса в продължение на 30 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта