Регистрация

Ябълков кейк с канела и портокалов сок

Автор:
bogdanova
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
652
Оцени рецептата

3 ч ябълки, нарязани на филийки

2 1/4 ч захар

1 с.л. канела

3 ч брашно

3 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

2 ч без 2 с.л. олио

4 яйца

1/4 ч портокалов сок

1 с.л. ванилия

За топинга:

1 с.л. кафява захар

1/2 ч нарязани ядки

1 ч.л. канела

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Смесете ябълките, 1/4 чаша захар и канелата и се оставя настрана. В голяма купа, смесете брашното, останалата захар, бакпулвера и солта. Направете кладенче в центъра на сместа и изсипете олиото, сока, яйцата и ванилията. Разбъркайте много добре. Изсипете 1/3 от сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс. Подредете 1 1/2 чаши от ябълките в кръг върху тестото. Повторете със слоеве от тесто, ябълка и тесто. Покрийте с топинга. Пече се 1 час на 190С и още 10 минути на 180С.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта