Ябълков кейк с канела и лимон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч брашно
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч масло или маргарин
1/4 ч захар
Настърганата кора на 1 лимон
1 голямо яйце, леко разбито
6-7 средно големи ябълки, обелени и настъргани
1/2 ч захар
1/2 ч.л. канела
Загрейте фурната до 180ºС.
Намажете с мазнина кръгла форма за торта с отделящо се дъно, с диаметър 20 см. Пресейте заедно брашното, солта и бакпулвера. Смесете маслото или маргарина с брашното, докато сместа е ронлива. Добавете захарта и лимоновата кора и смесете добре. Оставете настрана. Смесете настърганите ябълки със захарта и ги оставете да се отцедят за четвърт час в гевгир. Смесете яйцето с продуктите за блата и ги омесете добре. С вилица, натиснете 3/4 от тестото равномерно по дъното и стените на съда. Добавете канелата при ябълките в гевгира. Разпределете ябълките върху тестото в съда. С останалото тесто, направете голяма ябълка върху плодовете. Пече се 30 минути или докато ябълките омекнат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ