Регистрация

Ябълков кейк с канела и лимон

Автор:
Martchella
|
Дата:
31 Jul
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

1 1/4 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч масло или маргарин

1/4 ч захар

Настърганата кора на 1 лимон

1 голямо яйце, леко разбито

6-7 средно големи ябълки, обелени и настъргани

1/2 ч захар

1/2 ч.л. канела

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете с мазнина кръгла форма за торта с отделящо се дъно, с диаметър 20 см. Пресейте заедно брашното, солта и бакпулвера. Смесете маслото или маргарина с брашното, докато сместа е ронлива. Добавете захарта и лимоновата кора и смесете добре. Оставете настрана. Смесете настърганите ябълки със захарта и ги оставете да се отцедят за четвърт час в гевгир. Смесете яйцето с продуктите за блата и ги омесете добре. С вилица, натиснете 3/4 от тестото равномерно по дъното и стените на съда. Добавете канелата при ябълките в гевгира. Разпределете ябълките върху тестото в съда. С останалото тесто, направете голяма ябълка върху плодовете. Пече се 30 минути или докато ябълките омекнат.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта