Регистрация

Шоколадово-орехови бишкоти

Автор:
Силвето
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
977
Оцени рецептата

2 ч орехи, половинки

85 г неподсладен шоколад, натрошен

5 с.л. несолено масло, плюс

1 ч.л. несолено масло

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

3 яйца

1 ч захар

1 ч.л. настъргана портокалова кора

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете орехите в тавичка за печене и печете около 10 минути. Охладете и нарежете наедро. Разтопете шоколада и маслото на водна баня, като се разбърква до гладкост. Сваля се от огъня и разбърква до гладкост. Оставете да престои 10 минути. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. В купа, разбийте яйцата. Постепенно добавете захарта. Добавете портокаловата кора. Прибавете охладения шоколад, смесете добре. Прибавете брашното и бакпулвера и разбийте добре. Добавете нарязаните орехи. Разделете тестото на две, увийте в найлоново фолио и се съхранява в хладилник поне 1 час или за една нощ. Намажете с масло голяма тава и загрейте фурната до 180 градуса. Оформете всяка половина тесто на въженце. Сложете ги на 10 см едно от друго в приготвената тава. Загладете отгоре и отстрани с гумена шпатула. Печете 40-45 мин. Извадете тавата от фурната. Не изключвайте фурната. Прехвърлете тестото върху дъска за рязане. С назъбен нож, нарежете всяко тесто по диагонал на филийки с дебелина 1 см. Сложете филийките изправен под ъгъл в подготвената тава. Върнете във фурната и печете в продължение на още 15 минути или докато станат хрупкави. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта