Шоколадово-орехови бишкоти
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч орехи, половинки
85 г неподсладен шоколад, натрошен
5 с.л. несолено масло, плюс
1 ч.л. несолено масло
2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
3 яйца
1 ч захар
1 ч.л. настъргана портокалова кора
Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете орехите в тавичка за печене и печете около 10 минути. Охладете и нарежете наедро. Разтопете шоколада и маслото на водна баня, като се разбърква до гладкост. Сваля се от огъня и разбърква до гладкост. Оставете да престои 10 минути. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. В купа, разбийте яйцата. Постепенно добавете захарта. Добавете портокаловата кора. Прибавете охладения шоколад, смесете добре. Прибавете брашното и бакпулвера и разбийте добре. Добавете нарязаните орехи. Разделете тестото на две, увийте в найлоново фолио и се съхранява в хладилник поне 1 час или за една нощ. Намажете с масло голяма тава и загрейте фурната до 180 градуса. Оформете всяка половина тесто на въженце. Сложете ги на 10 см едно от друго в приготвената тава. Загладете отгоре и отстрани с гумена шпатула. Печете 40-45 мин. Извадете тавата от фурната. Не изключвайте фурната. Прехвърлете тестото върху дъска за рязане. С назъбен нож, нарежете всяко тесто по диагонал на филийки с дебелина 1 см. Сложете филийките изправен под ъгъл в подготвената тава. Върнете във фурната и печете в продължение на още 15 минути или докато станат хрупкави. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ