Регистрация

Шоколадово-орехов карамелен пай

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
21 Jun
|
Видяна:
1144
Оцени рецептата

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч студена вода

2 ч сметана за разбиване

340 г полусладък шоколад, натрошен

2 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

1 ч карамелени бонбонки

2 с.л. масло

 

В малка тенджера, поръсете неовкусения желатин над студена вода и се оставя да престои 1 минута. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. Добавете 1 ч сметана. Оставете да заври и веднага след това се добавя в блендера с шоколада. Разбийте, докато шоколадът се разтопи напълно за 1 минута. През това време, през тръбата на уреда добавете 1/2 чаша сметана, яйцата и ванилията; и разбийте до смесване. Изсипете в голяма купа и охладете докато се сгъсти, около 15 минути. Междувременно, в малка тенджера смесете карамела, 1/4 чаша сметана и маслото. Гответе на слаб огън, като се разбърква с телена бъркалка, докато карамелът се разтопи и сместа е гладка. Изсипете в 1 готов шоколадов блат за пай, така че да покрие дъното и се оставя да престои при стайна температура, за да се охлади, за около 10 минути. С телена бъркалка или лъжица, разбийте желатиновата смес, докато стане гладка. Изсипете в блата и охладете до стягане. Гарнирайте с останалата 1/4 чаша сметана, бита, и ако желаете, с орехи.





Виж още от категория "Шоколад"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта