Регистрация

Шоколадов сладолед

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
996
Оцени рецептата

115 г неподсладен шоколад

1 ч мляко

2 големи яйца

1 ч захар

1 ч сметана

1 ч.л. ванилия

1 щипка сол

 

Разтопете шоколада на водна баня. Постепенно добавете млякото и се загрява, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Разбийте яйцата в купа до побеляване - 1-2 минути. Добавете останалите захарта, малко по малко, след това продължете да разбивате, докато напълно се смесят, за още 1 минута. Добавете сметаната, ванилията и солта и разбийте до смесване. Изсипете сместа с шоколад в сместа със сметана и разбъркайте. Покрийте и се съхранява в хладилник, докато се охлади, около 1-3 часа, в зависимост от вашия хладилник. Сместа се прехвърля в машина за сладолед и се замразява според инструкциите на производителя.





Виж още от категория "Шоколад"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта