Шоколадово-малинова торта с бадеми
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1/2 ч бланширани бадеми, леко препечени
60 г неподсладен шоколад, натрошен
2 с.л. несолено масло
2 големи яйца
1 ч захар
1 с.л. малиново бренди
3/4 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч малини
За глазурата: 1/3 ч конфитюр от малини
1 с.л. захар
За крема: 1/4 ч пълномаслена сметана
170 г горчиво-сладък шоколад, натрошен
Лимонови листа, за украса
Малини, за украса
Смелете бадемите в блендер, до консистенцията на масло. Заделете. Разтопете шоколада и маслото на водна баня, като се разбърква до гладкост. Отстранете от огъня. В голяма купа с електрически миксер разбийте яйцата до побеляване, добавете захарта постепенно и разбийте, докато сместа е много гъста и бледа. Добавете шоколадовата смес, брендито и бадемовото масло и разбийте, докато се съчетаят добре. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купата. Разбийте, докато са добре смесени. Внимателно добавете 1 ч малини. Изсипете сместа равномерно в кръгла форма с разглабящи се стени, с диаметър 21 см. Пече се в средата на предварително загрята на 180С фурна за 40-45 минути или докато клечка за зъби излезе чиста. Оставете да се охлади в съда и махнете стените му. В малка тенджера, смесете конфитюра и захарта, оставете да заври, като се разбърква и варете, като разбърквате, в продължение на 3 минути. Прокарайте конфитюра през фино сито в купа. Обърнете изпечения блат в чиния и махнете дъното на съда. Намажете с глазурата отгоре и отстрани. Оставете тортата да престои на стайна температура в продължение на 2 часа или докато глазурата стегне. В голяма тенджера, сложете сметаната само да заври и отстранете от огъня. Прибавете шоколада, като се разбърква, докато сместа е гладка, а след това оставете да се охлади за около 3 минути. Изсипете крема върху тортата, като заглаждате с шпатула и оставите излишния крем да се стече по стените. Оставете да престои около час. Прехвърлете внимателно в чиния за сервиране и поднесете. Украсете с допълнително малини и лимонови листа. Поднесете с допълнително малини и лимонови листа за украса.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ