Регистрация

Шоколадово-карамелена орехова торта

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
819
Оцени рецептата

1 пакет готов шоколадов микс за кекс, 510 г 

400 г карамелени бонбонки

1/2 ч масло или маргарин

1/3 ч мляко

1 ч печени фъстъци

3/4 ч млечен шоколад, натрошен

 

Подгответе микса според указанията на опаковката; изсипете половината от тестото в намазнена и набрашнена правоъгълна тава. Пече се на 180 градуса в продължение на 10 минути. Охладете за 10 минути. Смесете карамела, маслото и млякото в тенджера; варете на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато карамелите се разтопят. Намажете кейка, след като се е охладил. Поръсете с фъстъци и шоколадови парченца. Изсипете останалото тесто равномерно отгоре. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 до 25 минути. Охлажда се в съда. Нарежете и поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта