Регистрация

Шоколадови сърчица

Автор:
марина цекова
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

1 ч брашно

1 с.л. прясно настъргана портокалова кора

3/4 ч.л. сол

1 бучка безсолно масло, омекотено

1 с.л. пресен портокалов сок

3/4 чаша + 2 супени лъжици пудра захар

170 г горчиво-сладък шоколад, нарязан

 

Загрейте фурната до 160С. В купа разбийте заедно брашното, кората и солта. В друга купа с електрически миксер разбийте маслото, сока и пудрата захар, до побеляване и добавете брашнената смес, като разбивате докато се оформи тесто. Притиснете с длани тестото на диск и го оставете в хладилника, увито в найлон, за 30 минути или докато се втвърди. На леко набрашнена повърхност с набрашнена точилка, разточете тестото на правоъгълник (около 0,5 см дебелина). Изрежете бисквитки с формата на сърчица и ги поставете в тавичка на разстояние една от друга. Съберете останалото тесто и повторете процедурата. Изпечете в средата на фурната за 10-15 минути или до бледо златисто; охлаждат се напълно в тавата. Внимателно прехвърлете бисквитките в поднос. Разтопете шоколада на водна баня, като се разбърква до гладкост. Изсипете топлия шоколад в чиния и потопете половината от горната страна на всяка бисквитка, прехвърлете бисквитите, с шоколадовата страна нагоре, в тавичка, застлана с восъчна хартия. Охладете бисквитките, докато шоколадът се втвърди.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта