Шоколадови сърчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч брашно
1 с.л. прясно настъргана портокалова кора
3/4 ч.л. сол
1 бучка безсолно масло, омекотено
1 с.л. пресен портокалов сок
3/4 чаша + 2 супени лъжици пудра захар
170 г горчиво-сладък шоколад, нарязан
Загрейте фурната до 160С. В купа разбийте заедно брашното, кората и солта. В друга купа с електрически миксер разбийте маслото, сока и пудрата захар, до побеляване и добавете брашнената смес, като разбивате докато се оформи тесто. Притиснете с длани тестото на диск и го оставете в хладилника, увито в найлон, за 30 минути или докато се втвърди. На леко набрашнена повърхност с набрашнена точилка, разточете тестото на правоъгълник (около 0,5 см дебелина). Изрежете бисквитки с формата на сърчица и ги поставете в тавичка на разстояние една от друга. Съберете останалото тесто и повторете процедурата. Изпечете в средата на фурната за 10-15 минути или до бледо златисто; охлаждат се напълно в тавата. Внимателно прехвърлете бисквитките в поднос. Разтопете шоколада на водна баня, като се разбърква до гладкост. Изсипете топлия шоколад в чиния и потопете половината от горната страна на всяка бисквитка, прехвърлете бисквитите, с шоколадовата страна нагоре, в тавичка, застлана с восъчна хартия. Охладете бисквитките, докато шоколадът се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ