Шоколадови бишкоти
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч масло или маргарин
2/3 ч захар
1/4 ч какао
2 ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 3/4 ч брашно
115 г бял шоколад, натрошен
85 г полусладък шоколад, натрошен
В голяма купа, разбийте с миксер маслото или маргарина на средна скорост за 30 секунди или докато омекне. Добавете захарта, какаото и бакпулвера; разбива се до смесване. Разбийте с яйцата. Разбийте с колкото можете от брашното. На ръка, добавете и останало брашно, нарязания бял и полусладкия шоколад. Разделете наполовина. Оформете всяка част на дълго руло. Поставете ги на около 10 см едно от друго в леко намазана с масло тавичка. Приплеснете леко тестото, така че да стане с широчина около 5 см. Печете на 190 градуса за 20 - 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в тавата върху решетка 1 час. С назъбен нож, нарежете всяко тесто по диагонал филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките, с нарязаната страна надолу, в ненамазана тава. Пече се на 160С във фурната за 8 минути. Обърнете филийките и печете още 7-9 минути. Охладете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ