Регистрация

Шоколадови бишкоти

Автор:
roni
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
528
Оцени рецептата

1/3 ч масло или маргарин

2/3 ч захар

1/4 ч какао

2 ч.л. бакпулвер

2 яйца

1 3/4 ч брашно

115 г бял шоколад, натрошен

85 г полусладък шоколад, натрошен

 

В голяма купа, разбийте с миксер  маслото или маргарина на средна скорост за 30 секунди или докато омекне. Добавете захарта, какаото и бакпулвера; разбива се до смесване. Разбийте с яйцата. Разбийте с колкото можете от брашното. На ръка, добавете и останало брашно, нарязания бял и полусладкия шоколад. Разделете наполовина. Оформете всяка част на дълго руло. Поставете ги на около 10 см едно от друго в леко намазана с масло тавичка. Приплеснете леко тестото, така че да стане с широчина около 5 см. Печете на 190 градуса за 20 - 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в тавата върху решетка 1 час. С назъбен нож, нарежете всяко тесто по диагонал филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките, с нарязаната страна надолу, в ненамазана тава. Пече се на 160С във фурната за 8 минути. Обърнете филийките и печете още 7-9 минути. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта