Шоколадова торта с ликьор
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Необходими продукти:
3 големи белтъка
3 жълтъка
1/4 ч силно сварено кафе, студено
1/4 ч захар
3 1/4 ч брашно
3/4 ч ликьор "Калуа"
1/2 чаша мазнина
1/2 ч какао, неподсладено
1 ч кафява захар
5 1/2 ч.л. сода за хляб
За глазурата с ликьор:
3 с.л. какао, неподсладено
3 с.л. кафе, горещо
3 с.л. ликьор "Калуа"
Начин на приготвяне:
Намажете с мазнина и набрашнете две кръгли тавички за торта.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разбийте белтъците, докато се оформят меки връхчета. Постепенно добавете захарта и разбийте на сняг. Заделете. Разбийте на крем мазнината и кафявата захар. Добавете жълтъците един по един, като разбивате след всеки. Пресейте брашното, какаото и содата заедно. Добавете ги в маслената смес, като редувате с кафето и ликьора и разбивате добре след всяко добавяне. Добавете ги към течното тесто. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се около 30 - 35 минути или до готовност. Охладете за 10 минути. Охлажда се върху решетка. Охлажда се напълно. Глазирайте.
За глазурата с ликьор:
Разбийте на крем маслото в купа. Добавете пудрата захар и какаото и разбийте, докато добавяте ликьора. Разбийте до сгъстяване.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ