Регистрация

Шоколадова торта с кисело зеле

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
1320
Оцени рецептата

За блата:

1/2 ч маргарин, мек

1 1/2 ч захар

3 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1 ч вода

1/2 ч какао на прах

225 г кисело зеле

За глазурата:

170 г шоколад, натрошен

4 с.л. маргарин

1/2 ч заквасена сметана

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. сол

2 3/4 ч пудра захар

 

Смесете маргарина и захарта в купа. Разбийте с яйцата, едно по едно. Добавете ванилията и смесете. В друга купа, пресейте сухите съставки заедно. Добавете ги към сместа с яйце бавно, като редувате с водата. Добавете киселото зеле. Разбийте до гладкост. Намажете с масло тава за печене. Изсипете тестото в тавата и се пече в продължение на 30-35 минути на 180С или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. За глазурата: Разтопете шоколада и маргарина на водна баня. Отстранете от огъня и добавете сметаната, ванилията и солта. Постепенно добавете пудра захар, като разбивате, докато глазурата е с консистенцията на крем. Глазирайте тортата, докато е още леко топла.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
249
4 мн. добре
29
3 става
36
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous03-08-2015
Ako ne drugo opredeleno e interesna
anonymous03-08-2015
Цялото семейство остана възхитено :) колкото и нелепо да звучи шоколадът се връзва идеално с киселото зеле. Определено я препоръчвам

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта