Регистрация

Шоколадова торта с кисело зеле

Автор:
benito
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
1604
Оцени рецептата

2 1/4 ч брашно

1/2 ч какао

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

2/3 ч масло или маргарин

1 1/2 ч захар

3 големи яйца

1 ч.л. ванилия

1 ч вода

2/3 ч кисело зеле; изплакнато и отцедено старателно и след това нарязано наедро

За шоколадовата глазура:

30 г полу-сладък шоколад

85 г крема сирене, меко

1 с.л. мляко

1 ч пудра захар

1/8 ч.л. сол

1/2 ч.л. ванилия

 

Пресейте заедно брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта в купа. Разбийте на крем маслото и захарта, до побеляване, с помощта на електрически миксер на средна скорост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ванилията. Добавете сухите съставки, като редувате с водата и разбивате добре след всяко добавяне. Добавете киселото зеле. Изсипва се в намазана с мазнина правоъгълна тава. Пече се на 180 градуса във фурната за 35 минути или до готовност. Охлажда се в съда. Глазирайте тортата с шоколадовата глазура. Нарежете на квадрати. За шоколадовата глазура: Разтопете шоколада на водна баня. Охладете леко. Смесете шоколада, сметаната, сиренето, млякото, пудрата захар, солта и ванилията в купа. Разбийте с миксера на средна скорост само до пухкав крем.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта