Регистрация

Шоколадова торта с ванилова глазура

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
694
Оцени рецептата

За блата:

250 г масло

1 1/2 ч гореща вода

2 ч пудра захар

1/4 ч какао

1 с.л. разтворимо кафе

200 г тъмен шоколад

1 1/2 ч брашно

2 яйца

За ваниловата глазура:

125 г тъмен шоколад

125 г безсолно масло

 

Разтопете маслото на водна баня, прибавете смесеното с горещата вода кафе, а след това шоколада и захарта. Разбъркайте до гладкост. Поставете разтопените съставки в купата на електрически миксер и постепенно разбийте със сухите съставки, предварително пресети, на 3 партиди. Добавете яйцата и ванилията и разбийте добре. Намажете с масло 25 см форма за торта и изсипете сместа в нея. Пече се в слаба фурна (150С) в продължение на 2,5 часа. Оставете да престои преди да извадите от съда. За глазурата: Разтопете шоколада и маслото на водна баня и разбийте с дървена лъжица, докато сместа е гладка. Изсипете върху студената торта и загладете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта