Регистрация

Шоколадова торта

Автор:
margarita
|
Дата:
20 Aug
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

1/2 ч масло или маргарин

115 г неподсладен шоколад

2 яйца

1 3/4 ч мътеница

2 ч.л. ванилия

2 1/2 ч брашно

2 ч захар

За шоколадовата глазура:

1/2 ч масло или маргарин

115 г неподсладен шоколад

4 ч пудра захар

1/2 ч сгъстено мляко

1/4 ч.л. сол

2 ч.л. ванилия

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете с масло и поръсете с брашно две кръгли тавички с диаметър 23 см и заделете.

Смесете маслото и шоколада в тенджера. Разтопете на слаб огън; свалете от огъня и заделете сместа настрана, за да се охлади. Разбийте яйцата в купа с електрически миксер за около 2 минути на средна скорост. Добавете мътеницата и ванилията. Добавете брашното и захарта при сместа с мътеница; разбийте хубаво. Добавете шоколадовата смес. Изсипете сместа в подготвените тави. Печете 30 до 35 минути или докато тортата започне да се отдръпва от страни на съда и клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда за 10 минути; извадете и се охлажда върху решетка. Намажете с шоколадовата глазура и слепете блатовете. Глазирайте тортата отгоре и отстрани/

За шоколадовата глазура:

Смесете маслото и шоколада в тенджера. Разтопете на слаб огън; свалете от огъня. Постепенно добавете захарта, млякото, солта и ванилията. Разбийте до гладкост.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта