Регистрация

Шоколадова пудинг торта

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
663
Оцени рецептата

1/4 ч неосолено масло

85 г неподсладен шоколад, натрошен

1/2 ч самонабухващо брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

6 яйца

1 ч захар

1/4 ч.л. винен камък

За пудинга:

1/2 ч захар

2 с.л. царевично нишесте

2 1/2 ч сметана

5 жълтъка, леко разбити

85 г полу-сладък шоколад, фино настърган

2 ч.л. ванилия

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Намаслете леко кръгла тавичка с отделящи се стени с диаметър 23 см. Разтопете маслото и шоколада на водна баня и разбъркайте до гладкост. Заделете. Смесете брашното, бакпулвера и солта в малка купа. Разделете 3 яйца; поставете жълтъците в голяма купа; заделете белтъците. Добавете 3 цели яйца и 3/4 чаша захар жълтъци; разбийте на висока скорост, до побеляване, 2-3 минути. Прибавете ги при шоколадовата смес на ниска скорост; добавете брашнената смес и разбийте само до смесване. Разбийте на пяна белтъците. Добавете винения камък и продължете да разбивате, докато се оформят меки връхчета. Прибавете и разбийте останалата 1/4 ч захар и разбийте на сняг. Прибавете около 1/3 от белтъците в шоколадовата смес. Добавете останалите белтъци. Изсипете в съда и загладете. Пече се около 40-50 минути на 190С или докато стегне в средата. Охлажда се върху решетка. Оставете в хладилника, докато се втвърди. Междувременно, подгответе пудинга. Смесете захарта и царевичното нишесте в тенджера. Добавете сметаната. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Постепенно разбийте част от сместа в жълтъците. Върнете в тенджерата. Гответе на много слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти, около 5 минути; Не позволявайте да заври. Отстранете от огъня. При разбъркване се добавят шоколадът и ванилията, докато се разтопи и сместа е гладка. Изсипете в купа и покрийте с найлоново фолио. Оставете в хладилника за най-малко 2 часа. При поднасяне: Свалете разглабящите се стени на тавата. Срежете блата хоризонтално на 3 еднакви части. Сложете едната в чиния и намажете с 3/4 от пудинга. Повторете с останалите блатове и пудинг. Намажете хубаво с пудинг отгоре и отстрани. Оставете в хладилника до стягане на пудинга. --





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта