Шоколадова пудинг торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч неосолено масло
85 г неподсладен шоколад, натрошен
1/2 ч самонабухващо брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
6 яйца
1 ч захар
1/4 ч.л. винен камък
За пудинга:
1/2 ч захар
2 с.л. царевично нишесте
2 1/2 ч сметана
5 жълтъка, леко разбити
85 г полу-сладък шоколад, фино настърган
2 ч.л. ванилия
Загрейте фурната до 190 градуса. Намаслете леко кръгла тавичка с отделящи се стени с диаметър 23 см. Разтопете маслото и шоколада на водна баня и разбъркайте до гладкост. Заделете. Смесете брашното, бакпулвера и солта в малка купа. Разделете 3 яйца; поставете жълтъците в голяма купа; заделете белтъците. Добавете 3 цели яйца и 3/4 чаша захар жълтъци; разбийте на висока скорост, до побеляване, 2-3 минути. Прибавете ги при шоколадовата смес на ниска скорост; добавете брашнената смес и разбийте само до смесване. Разбийте на пяна белтъците. Добавете винения камък и продължете да разбивате, докато се оформят меки връхчета. Прибавете и разбийте останалата 1/4 ч захар и разбийте на сняг. Прибавете около 1/3 от белтъците в шоколадовата смес. Добавете останалите белтъци. Изсипете в съда и загладете. Пече се около 40-50 минути на 190С или докато стегне в средата. Охлажда се върху решетка. Оставете в хладилника, докато се втвърди. Междувременно, подгответе пудинга. Смесете захарта и царевичното нишесте в тенджера. Добавете сметаната. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Постепенно разбийте част от сместа в жълтъците. Върнете в тенджерата. Гответе на много слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти, около 5 минути; Не позволявайте да заври. Отстранете от огъня. При разбъркване се добавят шоколадът и ванилията, докато се разтопи и сместа е гладка. Изсипете в купа и покрийте с найлоново фолио. Оставете в хладилника за най-малко 2 часа. При поднасяне: Свалете разглабящите се стени на тавата. Срежете блата хоризонтално на 3 еднакви части. Сложете едната в чиния и намажете с 3/4 от пудинга. Повторете с останалите блатове и пудинг. Намажете хубаво с пудинг отгоре и отстрани. Оставете в хладилника до стягане на пудинга. --
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ