Регистрация

Шоколадов кекс с картофи

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
559
Оцени рецептата

1 ч брашно

3/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1/2 ч какао на прах

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол (по желание)

1 ч захар

1/4 ч кафява захар, плюс 2 супени лъжици

1 средно голям картоф; обелен и нарязан на четвъртинки

450 г кисело мляко

2 с.л. мед

1/4 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. шоколадов екстракт (по желание)

1/3 ч олио от рапица

3 големим белтъка, със стайна температура

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете форма за кекс с олио и поръсете с неподсладено какао на прах. Над голяма купа, пресейте двата вида брашно, бакпулвера, содата и солта. Добавете захарта. Заделете. Поставете обеления картоф в голям кухненски робот. Разбийте много добре на фини парченца. Отцедете млякото. Отстранете течността. Добавете отцеденото кисело мляко, меда, ванилията, шоколадовия екстракт и олиото при картофа в робота и разбъркайте на висока мощност в продължение на 60 секунди. Изсипете тази смес в купата със сухите съставки и разбийте с електрически миксер на висока скорост в продължение на 60 секунди. Измийте и подсушете бъркалките хубаво. В отделна купа, разбийте яйцата на сняг. Прибавете ги в другата смес внимателно. Изсипете сместа в подготвената тава. Печете в предварително загрята фурна за 55 - 65 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Извадете от фурната и се оставя да престои за 25 мин. Прокарайте нож по стените на съда, за да можете да извадите кекса. Обърнете в чиния за сервиране. Оставете да се охлади и глазирайте по желание.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта