Регистрация

Шоколадов кекс

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
512
Оцени рецептата

1/2 ч масло

2 ч захар

3 яйца

1 ч кисело мляко

2 1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. бакпулвер

2/3 ч какао, разтворено в

1/2 ч вряща вода

1 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. сол

За глазурата:

2 белтъка

1 1/2 ч захар

5 с.л. студена вода

1 щипка сол

1/2 ч.л. винен камък

 

Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разбийте на крем мазнината. Постепенно добавете захарта. Добавете жълтъците и ванилията. Добавете какаото, след това брашнената смес, като редувате с млякото. Добавете разбитите на сняг белтъци. Изсипете в 2 намазани тавички за торта. Печете 25 минути на 190С във фурната. На глазурата: Смесете 2 неразбити белтъка с 1 1/2 чаши захар, ситно пресята. Добавят се 5 с.л. студена вода, няколко щипки сол и 1/2 чаена лъжичка винен камък в съд на водна баня. Разбърква се, докато захарта се разтвори напълно. Поставете над кипяща вода. Разбийте с бъркалка за около 6-10 минути. Добавя се 1 чаена лъжичка ванилия и се разбива, докато се сгъсти достатъчно, за да може да се намазва, докато глазурата се охлажда.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта