Шоколадов кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло
2 ч захар
3 яйца
1 ч кисело мляко
2 1/2 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
2/3 ч какао, разтворено в
1/2 ч вряща вода
1 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. сол
За глазурата:
2 белтъка
1 1/2 ч захар
5 с.л. студена вода
1 щипка сол
1/2 ч.л. винен камък
Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разбийте на крем мазнината. Постепенно добавете захарта. Добавете жълтъците и ванилията. Добавете какаото, след това брашнената смес, като редувате с млякото. Добавете разбитите на сняг белтъци. Изсипете в 2 намазани тавички за торта. Печете 25 минути на 190С във фурната. На глазурата: Смесете 2 неразбити белтъка с 1 1/2 чаши захар, ситно пресята. Добавят се 5 с.л. студена вода, няколко щипки сол и 1/2 чаена лъжичка винен камък в съд на водна баня. Разбърква се, докато захарта се разтвори напълно. Поставете над кипяща вода. Разбийте с бъркалка за около 6-10 минути. Добавя се 1 чаена лъжичка ванилия и се разбива, докато се сгъсти достатъчно, за да може да се намазва, докато глазурата се охлажда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ