Регистрация

Шоколадов баварски пай

Автор:
петя добрева
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

1 1/2 натрошени шоколадови вафли

1/2 ч масло, разтопено

1 с.л. желатин

1/4 ч студена вода

3 жълтъка, леко разбити

1/2 ч захар

1/4 ч.л. сол

1 ч мляко

3 белтъка, леко разбити

1/1 ч сметана за разбиване, бита

 

Смесете натрошените вафли и маслото и притиснете по дъното на намаслена разглабяща се тава. Оставете в хладилника.

Оставете желатина в студената вода, за да омекне. Разбийте жълтъците, захарта, солта и млякото на водна баня. Добавете яйчения крем при желатина и оставете да се охлади. Прибавете разбитите на сняг белтъци, битата сметана и ванилията. Изсипете в блата. Охладете за няколко часа преди сервиране.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта