Регистрация

Шведски анасонови спирали

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

2 пакета активна суха мая

1/2 ч топла вода

3/4 ч топло мляко

1/2 ч масло или маргарин, разтопен

1/2 ч захар

2 яйца, разбити

1 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. анасон; счукан

4 1/2 ч брашно

За топинга: 1 яйце, разбито

1/2 ч захар

1/2 ч.л. анасон; счукан

 

В голяма купа, разтворете маята в топлата вода. Добавете топлото прясно мляко, захарта, яйцата, солта, анасона и 3 чаши брашно; разбийте до гладкост. Добавя се достатъчно количество от останалото брашно до образуването на меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 6-8 минути. Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Притиснете тестото надолу и разточете на правоъгълник. Нарежете на три парчета. Нарежете всяко парче на 16 лентички. Увийте на спирали и сложете на около 3 см една от друга в намаслени тави. Покрийте и оставете да втаса до удвояване на обема - около 30 мин. Смесете продуктите за топинга и намажете спиралите. Печете на 190С в продължение на 12-15 минути или до златисто кафяво. Охлажда се върху решетка.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта