Регистрация

Шарен чийзкейк

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
837
Оцени рецептата

900 г крема сирене, със стайна температура

1/4 ч заквасена сметана

1 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. бадемов екстракт

1/4 ч.л. сол

4 големи яйца

2/3 ч захар

2/3 ч кафява захар

1 ч.л. прахообразно разтворимо кафе

2 ч.л. неподсладено какао на прах

1/4 ч натрошени бисквити

 

Сложете решетката на 1/3 от дъното на фурната и загрейте до 180. Внимателно намаслете квадратна тавичка. Заделете. В голяма купа с електрически миксер, разбийте сиренето, докато стане меко и гладко. Добавете заквасената сметана, след това ваниловия и бадемовия екстракт, солта и след това яйцата, едно по едно време, като разбивате след всяко добавяне, докато се абсорбират. Поставете половината от сместа в друга купа. Добавете захарта в едната купа и кафявата захар в другата. Разбъркайте съставките в продължение на 1 минута, докато захарта се разтвори и смесите са разредени. Добавете разтворимото кафе и пресятото през фина цедка какао в към тъмната смес. Разбъркайте, докато кафето и какаото са се разтворили и няма видими точици от тях. Изсипете част от едната смес директно в средата на подготвената тава. След това изсипете същото количество от другата смес директно в средата на първата. Повторете. Поставете тавата в по-голяма тава и налейте гореща вода в по-голямата тава. Печете 1 1/2 часа. След това извадете от горещата вода и оставете настрана да изстине. Когато дъното на тортата е достигнало стайна температура, извадете от съда.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта