Шарен чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г крема сирене, със стайна температура
1/4 ч заквасена сметана
1 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. бадемов екстракт
1/4 ч.л. сол
4 големи яйца
2/3 ч захар
2/3 ч кафява захар
1 ч.л. прахообразно разтворимо кафе
2 ч.л. неподсладено какао на прах
1/4 ч натрошени бисквити
Сложете решетката на 1/3 от дъното на фурната и загрейте до 180. Внимателно намаслете квадратна тавичка. Заделете. В голяма купа с електрически миксер, разбийте сиренето, докато стане меко и гладко. Добавете заквасената сметана, след това ваниловия и бадемовия екстракт, солта и след това яйцата, едно по едно време, като разбивате след всяко добавяне, докато се абсорбират. Поставете половината от сместа в друга купа. Добавете захарта в едната купа и кафявата захар в другата. Разбъркайте съставките в продължение на 1 минута, докато захарта се разтвори и смесите са разредени. Добавете разтворимото кафе и пресятото през фина цедка какао в към тъмната смес. Разбъркайте, докато кафето и какаото са се разтворили и няма видими точици от тях. Изсипете част от едната смес директно в средата на подготвената тава. След това изсипете същото количество от другата смес директно в средата на първата. Повторете. Поставете тавата в по-голяма тава и налейте гореща вода в по-голямата тава. Печете 1 1/2 часа. След това извадете от горещата вода и оставете настрана да изстине. Когато дъното на тортата е достигнало стайна температура, извадете от съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ