Регистрация

Чийзкейк с тофу

Автор:
violeta
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
971
Оцени рецептата

----- За блата -----

16 бисквити - смлени на фини трохи

1/3 ч маргарин, нискокалоричен

----- За пълнежа -----

450 г тофу

1/2 ч ананас, консервиран, намачкан, без захар

1/4 ч портокалов сок - замразен концентрат, размразен, без захар

1 с.л. ванилия

1 с.л. мед

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. лимонов сок

----- За заливката -----

1 киви, средно голямо и нарязано на тънки филийки

 

На блата: Загрейте фурната до 160°С. В купа, смесете бисквитените трохи с маргарина и разбъркайте хубаво. С помощта на гърба на лъжицата, натиснете сместа върху дъното и стените на стъклен съд за печене на пай с диаметър 23 см. Пече се, докато стане хрупкав и се зачерви, около 15 минути. Сложете блата за пай върху решетка да изстине. На плънката: В купата на кухненски робот или контейнера на пасатор, разбийте тофуто на крем. Добавете ананаса, портокаловия сок, ванилията и меда и разбивайте до гладкост. В малка чаша, разтворете царевичното нишесте в лимоновия сок и прибавете към сместа с тофу. Разбийте до гладкост. Изсипете в готовия блат за пая и печете 40 до 45 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади.

Когато се охлади, гарнирайте с киви, покрийте леко и съхранявайте в хладилник в продължение на най-малко 30 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта