Чийзкейк с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
----- За блата -----
16 бисквити - смлени на фини трохи
1/3 ч маргарин, нискокалоричен
----- За пълнежа -----
450 г тофу
1/2 ч ананас, консервиран, намачкан, без захар
1/4 ч портокалов сок - замразен концентрат, размразен, без захар
1 с.л. ванилия
1 с.л. мед
2 ч.л. царевично нишесте
1 с.л. лимонов сок
----- За заливката -----
1 киви, средно голямо и нарязано на тънки филийки
На блата: Загрейте фурната до 160°С. В купа, смесете бисквитените трохи с маргарина и разбъркайте хубаво. С помощта на гърба на лъжицата, натиснете сместа върху дъното и стените на стъклен съд за печене на пай с диаметър 23 см. Пече се, докато стане хрупкав и се зачерви, около 15 минути. Сложете блата за пай върху решетка да изстине. На плънката: В купата на кухненски робот или контейнера на пасатор, разбийте тофуто на крем. Добавете ананаса, портокаловия сок, ванилията и меда и разбивайте до гладкост. В малка чаша, разтворете царевичното нишесте в лимоновия сок и прибавете към сместа с тофу. Разбийте до гладкост. Изсипете в готовия блат за пая и печете 40 до 45 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади.
Когато се охлади, гарнирайте с киви, покрийте леко и съхранявайте в хладилник в продължение на най-малко 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ