Регистрация

Чийзкейк с ром и стафиди

Автор:
Ivko
|
Дата:
15 Dec
|
Видяна:
1019
Оцени рецептата

1/2 ч натрошени бисквити

1/2 ч гранулирана захар

1/2 ч маргарин, разтопен

За тестото:

500 мл вода

1 ч стафиди

900 г крема сирене

1/2 ч гранулирана захар

3 с.л. бял ром

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. сол

4 яйца

1 жълтък

За топинга:

470 мл заквасена сметана

1/4 ч гранулирана захар

1 ч.л. бял ром

 

За блата: Смесете трохите, захарта и разтопения маргарин. Притиснете равномерно в кръгла тавичка. За тестото: Накиснете стафидите във вода. Разбийте мекото крема сирене със захарта. Добавете рома, ванилията и солта. Разбърква се добре. Добавете яйцата едно по едно и жълтъка и смесете на ниска скорост. Отцедете и добавете стафидите. Пече се на 180 градуса в продължение на 40-45 минути. Извадете и оставете да се охлади. За топинга: Смесете заквасената сметана, захарта и рома. Намажете чийзкейка и оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта