Регистрация

Чийзкейк с малини

Автор:
Генчев
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
563
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени крекери

3 с.л. захар

4 с.л. масло, разтопено

За пълнежа:

910 г крема сирене, меко

1 3/4 ч захар

1 с.л. брашно

3 с.л. малинов ликьор

2 ч.л. фино настъргана портокалова кора

1 ч.л. ванилия

4 големи яйца

1 1/2 ч малини

За малиновия сос:

340 г малини

1/2 ч захар

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. малинов ликьор

 

Пригответе блата. Притиснете по дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Пече се на 160С във фурната за 5 минути. Разбийте на крем крема сиренето, захарта, брашното, малиновия ликьор, портокаловата кора и ванилията с електрически миксер на ниска скорост, докато се смесят. Добавете яйцата наведнъж. Разбийте до смесване. Внимателно прибавете малините и разбъркайте на ръка. Изсипете смества в блата и сложете съда в по-голяма тава. Пече се на водна баня в продължение на 1 1/4 до 1 1/2 часа или докато центърът изглежда стегнал. Извадете от фурната. Охлажда се върху решетка. Охладете до сервиране. Гарнира се с пресни малини, ако желаете. Поднесете с малиновия сос. За блата: В купа смесете захарта, крекерите и разтопеното масло. За малиновия сос: Смесете продуктите в блендер. Пюрирайте до гладкост. Прецедете, за да премахнете семената.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта