Регистрация

Черешова торта със сметана и шоколад

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

1 пакет готов микс за кекс

1/4 ч захар

1/2 ч вода

2 с.л. черешов ликьор

2 1/2 ч сметана за разбиване

1/4 ч пудра захар

1/4 с.л. черешов ликьор

450 г коктейлни череши, отцедени

3/4 ч полу-сладък шоколад, натрошен

 

Пригответе микса според указанията на опаковката. Изсипете в 3 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Печете на 180С за 30 - 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлаждат се в съда за 10 минути. Извадете от съда и оставете да се охлади. Смесете захарта и водата в тенджера. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри 5 минути. Прибавете 2 с.л. черешов ликьор и охладете. Намажете изпечените блатове със сиропа и се оставят да престоят в продължение на 5 минути. Разбийте сметаната при средна скорост на пяна. Постепенно добавете пудрата захар и продължете да разбивате, докато стане на сняг. Бавно и постепенно се добавя 1/4 ч черешов ликьор, при непрекъснато разбиване. Намажете 1 от блатовете, поръсете с 1/3 от черешите и 1/4 ч шоколад. Покрийте с втори блат и повторете. Покрийте с последния блат и намажете отгоре и отстрани с останалата бита сметана. Поръсете с останалите череши и шоколад.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта