Регистрация

Френска шоколадова торта

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
510
Оцени рецептата

2 ч брашно

3/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч какао

3/4 ч.л. сол

1/3 ч масло или маргарин

1 1/3 ч захар

3/4 ч вода

1/2 ч заквасена сметана

1 ч.л. ванилия

3 белтъка

За глазурата с кафява захар:

1/2 ч кафява захар

1/2 чаша вода

2 с.л. масло

2 блокчета шоколад

2 ч пудра захар

1/8 ч.л. сол

1/4 ч сметана

1 ч.л. ванилия

 

Пресейте заедно брашното, содата, какаото на прах (неподсладено) и солта; заделете. Разбийте на крем маслото, след това добавете водата, заквасената сметана и ванилията. Смесете с брашното и разбийте до гладкост. Разбийте белтъците в продължение на 1 минута, след което ги обединете с тестото. Изсипете сместа в две добре намазани и набрашнени форми за торта. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути. Охладете и глазирайте.

За глазурата с кафява захар: Смесете 1/2 чаша кафява захар, 1/2 чаша вода и 2 супени лъжици масло в тенджера. Варете, докато малко сироп, пуснат в студена вода образува мека топка. Отстранете от огъня и добавете две блокчета шоколад; разбърква се, докато се разтопи и сместа е гладка. Прибавете две чаши пресята пудра захар и 1/8 чаена лъжичка сол, като редувате с 1/4 чаша сметана. Разбийте добре след това добавете 1 чаена лъжичка ванилия.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта