Регистрация

Уелска торта

Автор:
яна маринова
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
696
Оцени рецептата

225 г обикновено брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. подправка за тиквен пай

60 г масло или маргарин

60 г свинска мас

85 г захар

60 г стафиди

1 яйце, разбито

3 с.л. мляко

 

Пресейте заедно брашното, бакпулвера и подправката в купа. Нарежете мазнината в брашното и втрийте с ръце до консистенцията на галета; След това се прибавят захарта и стафидите. Прибавете яйцето и достатъчно мляко, до получаването на твърдо тесто. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до 0,5 см дебелина. Нарежете на кръгове от по 5 см. Пече се в сгорещен, намазан с мазнина тиган до златисто кафяво, около 4 минути от всяка страна.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта