Регистрация

Тъмен какаов кейк

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

2 1/2 ч брашно

1 с.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

1 ч масло или маргарин

2 ч захар

4 яйца

1 ч мътеница

3/4 ч какао

2 ч.л. бадемов екстракт

За глазурата:

170 г полу-сладък шоколад

1/2 ч масло или маргарин, меко

2 яйца

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Намаслете и набрашнете форма за кекс. Пресейте брашното със сода за хляб и солта на восъчна хартия. В голяма купа с електрически миксер на средна скорост, разбийте на крем маслото със захарта. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате на умерена скорост и много добре след всяко. Като редувате, добавете мътеницата и брашното. Добавете какаото в 2/3 чаена чаша вряща вода, докато се разтвори. При ниска скорост, смесете какаовата смес и бадемовия екстракт в тестото. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете 60 - 70 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 5 мин. и обърнете върху решетка. Глазирайте и оставете в хладилника. За глазурата: Разтопете шоколада на водна баня и охладете леко. В малка купа, смесете маслото или маргарина с яйцата. Добавете шоколада и разбъркайте до гладкост.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта