Регистрация

Торта с шоколадов ганаш

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
478
Оцени рецептата

За блата:

3/4 ч масло, меко

3 ч.л. сода за хляб

3 ч захар

3 яйца

1/2 ч.л. сол

3/4 ч мътеница

1 1/3 ч кипяща вода

115 г неподсладен шоколад, разтопен

3 ч брашно

3/4 ч печени бадеми, нарязани

2 ч.л. ванилов екстракт

За шоколадовия ганаш:

510 г полу-сладък шоколад, натрошен

1 1/2 ч сметана

1 ч.л. ванилия

2 с.л. масло, нарязано

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете с мазнина 2 кръгли тави от по 23 см. Поръсете с брашно и изтръскайте излишното. В голяма купа разбийте маслото и захарта с електрически миксер на средна скорост за 1-2 минути. Добавете яйцата и ванилията и разбийте, докато са добре смесени. Добавете шоколада и разбийте за 1-2 минути. Смесете брашното, содата и солта. Добавете при шоколадовата смес на два пъти, като редувате с мътеницата. Разбийте, докато са добре смесени. С миксер на ниска скорост, добавете врящата вода и разбийте до гладкост. Изсипете тестото в подготвените тави. Печете 35 - 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да изстине в съда за 10 минути, след това извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. За шоколадовия ганаш: Смесете шоколада и течната сметаната в голяма купа. Разтопете в микровълновата фурна и разбъркайте до гладкост. Добавете маслото и ванилията. Покрийте и оставете в хладилника за 1 час. Намажете единия блат с малко повече от 1/3 от ганаша. Покрийте с втория блат. Намажете тортата отгоре и отстрани с останалия ганаш. Притиснете бадеми отстрани. Оставете тортата в хладилника за 3-4 часа или докато ганашът се втвърди, преди да сервирате.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта