Торта с шоколад и специална глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г неподсладен шоколад, натрошен
9 с.л. масло
3 яйца
1 1/4 ч захар
2 1/4 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. сол
3/4 ч брашно
1 шоколадово десертче с карамел
1 1/2 ч пудра захар
3 с.л. мляко
30 г бял шоколад
Загрейте фурната до 160ºС.
В тенджера, смесете 6 супени лъжици масло с половината от нарязания наситно шоколад. Гответе, като разбърквате до гладкост. Свалете от огъня и охладете. Намажете с масло кръгла 23 см тавичка. С електрически миксер на средна скорост, разбийте яйцата на пяна. Добавете захарта без да спирате да разбивате. Увеличете скоростта и разбийте, докато сместа се сгъсти и стане бледо жълта на цвят. Намалете скоростта на миксера до ниска и прибавете 1 1/2 ч.л. ванилия и солта. Прибавете шоколадовата смес. С лъжица, смесете с брашното. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се, докато започне да отдръпва от стените на съда, около 35 до 40 минути или докато клечка за зъби излезе чиста. Оставете да изстине в съда за 10 минути. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно. Нарежете десертчето. Разтопете останалия шоколад и маслото в тенджера на слаб огън. Разбъркайте до гладкост. Отстранете от огъня. С електрически миксер на ниска скорост, постепенно прибавете пудрата захар и 3/4 ч.л. ванилия в разтопената шоколадова смес. Намажете тортата с тази глазура. Поръсете с нарязаното десертче. Разтопете белия шоколад на слаб огън. Поръсете го с помощта на вилица върху тортата първо в едната посока, а след това в другата. Охладете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ