Регистрация

Торта с шоколад и специална глазура

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
540
Оцени рецептата

170 г неподсладен шоколад, натрошен

9 с.л. масло

3 яйца

1 1/4 ч захар

2 1/4 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. сол

3/4 ч брашно

1 шоколадово десертче с карамел

1 1/2 ч пудра захар

3 с.л. мляко

30 г бял шоколад

 

Загрейте фурната до 160ºС.

В тенджера, смесете 6 супени лъжици масло с половината от нарязания наситно шоколад. Гответе, като разбърквате до гладкост. Свалете от огъня и охладете. Намажете с масло кръгла 23 см тавичка. С електрически миксер на средна скорост, разбийте яйцата на пяна. Добавете захарта без да спирате да разбивате. Увеличете скоростта и разбийте, докато сместа се сгъсти и стане бледо жълта на цвят. Намалете скоростта на миксера до ниска и прибавете 1 1/2 ч.л. ванилия и солта. Прибавете шоколадовата смес. С лъжица, смесете с брашното. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се, докато започне да отдръпва от стените на съда, около 35 до 40 минути или докато клечка за зъби излезе чиста. Оставете да изстине в съда за 10 минути. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно. Нарежете десертчето. Разтопете останалия шоколад и маслото в тенджера на слаб огън. Разбъркайте до гладкост. Отстранете от огъня. С електрически миксер на ниска скорост, постепенно прибавете пудрата захар и 3/4 ч.л. ванилия в разтопената шоколадова смес. Намажете тортата с тази глазура. Поръсете с нарязаното десертче. Разтопете белия шоколад на слаб огън. Поръсете го с помощта на вилица върху тортата първо в едната посока, а след това в другата. Охладете и поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта