Регистрация

Торта с шоколад и еспресо

Автор:
марина цекова
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
613
Оцени рецептата

1 ч масло или маргарин

1 ч захар + 1 ч.л.

1 ч еспресо + 2 ч.л. еспресо

450 г полу-сладък шоколад

6 яйца +

6 жълтъка

пудра захар (за поръсване)

 

Загрейте фурната до 160 градуса.

Намажете с мазнина разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Покрийте с восъчна хартия, намажете с мазнина и поръсете с брашно; заделете. Поставете маслото, захарта и кафето в съд на водна баня и гответе, докато захарта се разтвори. Изсипете горещата течност върху шоколада и се разбърква, докато се разтвори; заделете. Разбийте яйцата и жълтъците на пяна; добавете ги към сместа с шоколад и се изсипва в приготвения съд. Пече се в продължение на един час - краищата трябва да се напукат леко. Извадете от фурната и се оставя да се охлади до стайна температура; покрийте и оставете в хладилника. Извадете от съда и се поръсва с пудра захар.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта