Торта с шоколад и еспресо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло или маргарин
1 ч захар + 1 ч.л.
1 ч еспресо + 2 ч.л. еспресо
450 г полу-сладък шоколад
6 яйца +
6 жълтъка
пудра захар (за поръсване)
Загрейте фурната до 160 градуса.
Намажете с мазнина разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Покрийте с восъчна хартия, намажете с мазнина и поръсете с брашно; заделете. Поставете маслото, захарта и кафето в съд на водна баня и гответе, докато захарта се разтвори. Изсипете горещата течност върху шоколада и се разбърква, докато се разтвори; заделете. Разбийте яйцата и жълтъците на пяна; добавете ги към сместа с шоколад и се изсипва в приготвения съд. Пече се в продължение на един час - краищата трябва да се напукат леко. Извадете от фурната и се оставя да се охлади до стайна температура; покрийте и оставете в хладилника. Извадете от съда и се поръсва с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ