Регистрация

Торта с тъмен шоколад

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

2 ч захар

1 3/4 ч брашно

3/4 ч какао

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

2 яйца

1 ч мляко

1/2 ч зехтин

2 ч.л. ванилов екстракт

1 ч вряща вода

За масления крем:

6 с.л. масло или маргарин, меко

2 2/3 ч пудра захар

1/2 ч какао

1/3 ч мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

 

Загрейте фурната до 180С.

Намаслете и набрашнете 2 кръгли тави с диаметър 23 см. В купа, смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера, содата и солта. Добавете яйцата, млякото, маслото и ванилията; разбийте на средна скорост с електрически миксер за 2 минути. Прибавете кипяща вода. Изсипете сместа в подготвените тави. Печете 30 до 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се 10 минути; извадете от съда и оставете върху решетка. Охлажда се напълно. Намажете с крема. За крема:

В малка купа, разбийте с миксер маслото до пухкав крем. Добавете пудра захар и какао като редувате с млякото; разбийте на крем. Добавете ванилията.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта