Регистрация

Торта с три вида мляко

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За блата:

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

4 яйца, разделени

1 1/2 ч захар

1/2 чаша мляко

Пресни ягоди и листа мента за украса (по желание)

За топинга:

340 мл евапорирано мляко

400 мл консерва подсладено кондензирано мляко

2 ч мляко

450 г заквасена сметана

1 ч захар

1/2 ч вода, гореща

3 белтъка

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете правоъгълна тава за печене. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. В голяма купа с чисти бъркалки, разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта постепенно, като разбивате, докато станат на сняг. Добавете жълтъците, един по един. Бавно добавете брашното и млякото. Поставете съда в тавичка за печене и печете около 40 - 45 минути. Извадете от фурната и охладете върху решетка. За топинга: Смесете млякото и сметана (не разбивайте). Изсипете върху тортата и оставете докато сместа се абсорбира, 20 до 30 минути. Пригответе целувчения крем и се съхранява в хладилник: Смесете захарта и водата в тенджера. Оставете да престои, докато захарта се разтвори напълно. В чиста купа с електрически миксер с чисти бъркалки, разбийте белтъците. Изсипете бавно захарния сироп върху белтъците, като разбивате постоянно докато станат на сняг. Съхранявайте в хладилника.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта