Регистрация

Торта с ром

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

За блата:

1 ч нарязани бадеми или орехи

1 пакет готов микс за кекс 510 г

1 пакет ванилов пудинг, 85 г

4 яйца

1/2 ч студена вода

1/2 ч зехтин

1/2 ч тъмен ром

За глазурата:

115 г масло

1/4 чаша вода

1 ч захар

1/2 ч тъмен ром

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Намаслете и набрашнете 25 см форма за торта. Поръсете ядките по дъното на съда. Смесете всички съставки. Изсипете течното тесто върху ядките. Пече се 1 час. Охлажда се. Обърнете в чиния за сервиране. Набодете повърхността с вилица. Поръсете и загладете глазурата равномерно по повърхността и отстрани на тортата. Оставете да попие глазурата. Повторете, докато използвате цялата глазура.

За глазурата: Разтопете маслото в тенджера. Добавете водата и захарта. Варете 5 минути при непрекъснато разбъркване. Отстранете от огъня. Добавете рома.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта