Регистрация

Торта с ром

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
717
Оцени рецептата

1 пакет готов микс за кекс, 525 г

3 белтъка, със стайна температура

1/4 ч.л. сол

6 с.л. захар

1 ч светъл царевичен сироп

2 ч светъл царевичен сироп

2 ч.л. ванилов екстракт

кайсиев конфитюр

ром

 

Намажете с мазнина 2 квадратни тави. Постелете с восъчна хартия. Заделете. Пригответе микса според указанията на опаковката. Разпределете 1/2 чаша от течното тесто по дъното на съда. Загрейте всеки блат, покрит с восъчна хартия, в микровълновата фурна за 6 1/2 минути. Оставете в съда за 10 мин. преди да извадите от тавата. Обърнете върху решетка и свалете хартията. В малка купа разбийте белтъците със солта при висока скорост на пяна. Добавете захарта, по 1 с.л. в даден момент и да продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Изсипете царевичния сироп в чаша, устойчива на топлина. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 минути или докато заври. Постепенно изсипете врящата смес над белтъците, като разбивате непрекъснато, докато глазура се охлади и стане много твърда. Добавете ванилията. Полейте двата блата с ром. Намажете с конфитюр. След това покрийте с малко от глазурата единия от блатовете. Покрийте с другия блат и намажете цялата торта с глазура.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта