Регистрация

Торта с пресни ябълки

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
600
Оцени рецептата

7 големи белтъка

2 с.л. захар

1 1/4 ч кафява захар

1/2 ч ябълков сок

1/3 ч зехтин

2 големи жълтъка

2 ч.л. ванилов екстракт

2 ч брашно

1 с.л. бакпулвер

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/8 ч.л. смлян карамфил

3 средно големи ябълки - обелени и настъргани наедро

карамелен сос

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Пригответе кръгла тавичка с отделящо се дъно с диаметър 23 см. Разбийте белтъците в голяма купа с електрически миксер на висока скорост на пяна. Постепенно увеличете скоростта на миксера до висока, като добавяте гранулираната захар, по 1 супена лъжица в даден момент. Разбийте на сняг. В друга голяма купа с електрически миксер на висока скорост, разбийте кафявата захар, ябълковия сок, олиото, жълтъка и екстракта от ванилия, докато са добре смесени. Постепенно прибавете брашното, бакпулвера, канелата, солта, индийското орехче и карамфила. Добавете ябълките. Смесете около 1/3 от белтъците в сместа с ябълките. Изсипете сместа с ябълки в останалите белтъци и внимателно се разбърква с гумена шпатула, докато не останат бели ивици. Изсипете в съда и загладете. Пече се 1 час и 15 минути, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста. Обърнете върху решетка. Оставете да се охлади напълно. Прокарайте нож по ръба на съда и извадете тортата. Разхлабете и отстранете дъното. Сложете тортата в чиния. Поръсете с карамелен сос.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта