Торта с пресни плодове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пандишпанов блат
1 1/2 ч къпини
1 1/2 ч ягоди
1 ч червен или черен касис, почистен
1 1/2 ч череши без костилки
15 мл кирш
ягодов сос
бита сметана
пресни листа мента (за украса)
За ягодовия сос:
450 г ягоди, почистени
170 мл вода
1 с.л. захар
В голяма купа смесете всички плодове и частично намачкайте с гърба на лъжица, за да освободите част от сока им. Поръсете с кирша. Покрийте и оставете в хладилника. Пригответе блата. Постелете в подходяща форма найлоново фолио. Нарежете блата на филийки и подредете така, че да заеме формата на съда. Напълнете с плодовете и се покрива с още парчета от блата. Натиснете с някаква тежест, като например чиния, и се оставя в хладилника за 24 часа или една нощ. Извадете от формата с помощта на фолиото или като прокарате остър нож по ръба; обърнете в чиния. Украсете със сметана, ягодов сос и листа от мента.
За ягодовия сос:
В блендер, разбийте ягодите с водата на пюре. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ